Hei! Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Arnbjørg. Vi tenkte det kunne være litt gøy at jeg skrev et innlegg. :)
Nå er vi forresten kommet til Firenze.

Den siste dagen på Corfu var veldig rolig, vi tok bare et siste bad før vi reiste fra hotellet.
Båten skulle kjøre klokken 22:45, og vi dro inn til terminalen rundt klokken syv, så det ble en del venting der. Tiden ble brukt til å lese, spise og ta bilder.

20120716-000258 (1)

Ragnhild og meg mens vi ventet på båten. I tillegg var båten en time forsinket, så vi måtte vente enda lenger. Men men, vi kom oss på etter hvert. Inne i båten fant vi oss en fin plass i kafeen hvor det var lite folk, slik at vi hadde god plass til å ligge å sove. Ragnhild og Atle endte opp med å sove under noen stoler, mens jeg lå oppi stolene over Ragnhild. Det var nok ikke den mest behageligste sovestillingen, men det gikk fint, jeg sov litt i hvertfall. Jeg våkna tidlig og da gikk jeg ut og fikk akkurat sett den nydelige soloppgangen! (:

Vi kom fram til Bari rundt klokken 9 eller 10, og da dro vi rett til togstasjonen for å vente på toget til Roma. Vi hadde over to timers ventetid så det ble kjøpt inn litt mat og vann, slik at vi kunne få i oss noe frokost og ha litt til togturen.

Da vi kom fram til Roma stilte vi oss aller først i kø, fordi vi hadde planer om å reservere en del billetter fram i tid. Vi stod veldig lenge i kø, og da vi var ferdig var vi endt opp med å kun ha reservert et tog til dagen etter, altså til Firenze, og vi hadde også bestemt oss for å ikke dra til Barcelona, slik planen var. Det funka ikke med nattogene som vi hadde planlagt, og var veldig vanskelig å få til.

Da vi hadde gjort det gikk vi til hotellet. Det var kjempekoselig der, i tillegg til at det lå nærme togstasjonen og det var veldig greit.

20120716-090733

Etter å ha tatt en dusj og fått friska oss opp litt etter den lange reisen, gikk vi ut en tur i Roma. I tillegg til å ligge nærme stasjonen, lå hotellet også i gåavstand til omtrent alt av attraksjoner. Vi gikk først til Colosseum og fikk sett det, deretter gikk vi til Trevifontenen. Det var en veldig fin spasertur, selv om jeg etter en stund fikk veldig vondt i beina. Det var nok ikke det smarteste valget å gå med helt nye ballerinasko (som kosta sikkert 40 kroner i Praha) når vi skulle gå et stykke rundt i Roma. Men slik er det. Uansett, før vi kom fram til fontenen fant vi oss en koselig restaurant like ved hvor Ragnhild og jeg spiste fantastisk god og ordentlig italiensk pizza. Der ble vi også fortalt hvordan man vet om restauranten lager pizzaen fra bunnen av når du bestiller den eller om det bare er frossenpizza. På denne lagde de den fra bunnen av, og vi fikk også snakka litt med han som hadde bakt den (:

20120716-091108

Etter å ha sett Trevifontenen, gikk vi tilbake til hotellet. Roma er en utrolig fin by, og nesten hvor enn du går ser du gamle interessante bygg og nydelige fontener. Jeg tror Roma har de fineste fontenene i verden, og de små som er rundt omkring er like fine som de store.

20120716-091529

20120716-091541

Neste dag stod vi opp tidlig og sjekket ut. Heldigvis kunne vi la bagasjen ligge på hotellet og hente den der før vi skulle ta toget. Først dro vi til Vatikanstaten. Vi bestemte oss for å ta metroen bort dit, og gå tilbake igjen.
På vei til Peterskirka fant vi et lite skomarked, og Ragnhild fikk endelig kjøpt et par kjempefine sandaler som hun har leita etter på hele turen, og de var ganske billige også.

20120716-091853

20120716-091847

Vi gikk ikke inn i Peterskirka, vi var bare ute på plassen. Ettersom vi ikke hadde så god tid gadd vi ikke å bruke den tida vi hadde på å stå i den lange køen. Men vi var i Vatikanstaten og fikk sett kirka og det var nok for oss (:

20120716-092104

På vei tilbake stoppa vi og kjøpte italiensk is. Isen som de selger her er så utrolig god!

Etterpå gikk vi først til Piazza Navona, deretter til Campo de Fiori, hvor jeg hadde veldig lyst til å gå. Det er fordi at jeg har vært i Roma før, for endel år siden, og da bodde vi rett ved siden av denne plassen, og jeg huska den som en veldig fin og koselig plass, noe den fortsatt er. Etter det gikk vi til Pantheon og til slutt Spansketrappa, før vi måtte begynne å tenke på tilbaketuren for å rekke toget. På vei tilbake kjøpte vi enda en is, fordi det var så godt (:

20120716-092459

På den korte tida vi hadde i Roma syns jeg at vi rakk utrolig masse, og det syns jeg generelt sett at vi har gjort omtrent overalt vi har vært. Vi er veldig flinke til å planlegge hva vi vil se i byer. Noe av grunnen til at vi rekker så mye er nok fordi vi unngår å stå i de lange køene, ettersom vi ikke er så opptatt av å gå inn i alt mulig. Det holder stort sett å bare se ting utenifra (:

20120716-093826

Her sitter Atle og Ragnhild og venter på toget til Firenze (: Toget gikk veldig raskt, fordi det var noe sånn SuperSpeed-greier, men det var greit. Det brukte ca. halvannen time. Da vi kom fram gikk vi rett til hotellet og fikk sjekka inn. Vi var ganske slitne, siden vi hadde jo brukt hele dagen på å gå rundt i Roma så vi bestemte oss bare for å slappe av på hotellrommet den kvelden. Vi har uansett hele dagen her idag, så vi får nok sett en del da. Det eneste vi gjorde var å gå å få oss litt mat på en kafé rett rundt hjørnet, siden vi ikke hadde spist noe ordentlig mat før, vi hadde jo bare spist is!

20120716-092755

Det var supergode og myke senger på hotellrommet, og jeg fant også ut at det var veldig behagelig å ligge med beina oppetter veggen.

Uansett. Sent idag reiser vi videre med nattog til Cannes. Men det blir nok ikke noe rolig natt, fordi det er fire forskjellige tog, altså 3 bytter i løpet av natta. Men det skal jo være litt sånn av og til på en slik tur, så det går greit. Vi får det nok morsomt uansett!

Comments

Heisann,

Igår så vi film. MaiSigrid sovnet som vanlig, etter en lengre periode med synging til en fetters store ergrelse. Ingrid lufta så det ble minusgrader i huset, og Solveig het Truls. Vi spiste frossen FUN-saft. Moro.

Det er ingen som har bursdag idag som vi eller bestemor kommer på, og hu skal heller ikke ut på noen store seniordans eller kirkebesøk. Det blir troligvis bowling i kveld, hvor jeg spiller med handicap etter en snartur i kjelleren på hytta. Ellers har vi badet og spist – som normalt – og idag skal vi også rive ned partyteltet som står i hagen. Moro.

Jeg kjørte Golfen til hytta med Ingrid og MS som passasjerer. Veldig, veldig moro. Den bilen altså. Bare luksus.

Slektstreffene var. Terningkast fire på lørdag, og tre på søndag, da det var mye vind og masse ukjente folk som påstod at de var i familie med oss. Jeg er fortsatt skeptisk, men de voksne så ut til å ha det mye moro. Ingrid spilte volleyball. Ikke moro.

Ellers så er alt som vanlig; Johan har forsvunnet til sørlandssenteret til fots, Tellef sover og de andre står og ser på at jeg skriver denne kommentaren. Ikke så moro, litt stress. Terningkast to.

TL;DR: Dere mangler TL;DR-paragrafer i postene deres, og vi har hatt det tildels moro. Dette er fortsatt under etterforskning, CSI: Miami-style. God tur videre og ha det gøy.

p.s.: Ligge med beina oppetter veggen? Vet du hva bestemor ville sagt?

p.s.2: Hilser.

Åååh, Roma! Så sjalu. Italiensk pizza OG is! Ekstra sjalu. Lykke til i natt! Dåkkår komme nok trygt frem sjøl om turen e litt stress :)

Hei! No har akkurat Maia og eg lese alt Arnbjørg har skrive, veldig koselig og fine bilder! Vi syns de er lure som unngår køar. Godt at de har vit til å slappe av innimellom :-) God tur vidare, gledar oss til de kjem heim :-)

Hei! Igår skreiv Maia og eg her, men no anar eg ikkje kvar det blei av! Vi kommenterte sjølvsagt over kor lure de er som unngår dei største “turistfellene”, køar er noko herk! Om ein times tid er eg på veg til Kaupanger. God tur vidare, gledar meg til de kjem heim :-) Stor klem!

Leave a Reply