Design Process var den første modulen vi hadde, hvor alt handlet om idéutvikling og hvordan vi kom fram til designløsningene. Hvordan det så ut til slutt hadde ingenting å si for karakteren, noe som var veldig annerledes fra hvordan jeg var vandt med å tenke.

Vi hadde to prosjekter i denne modulen. Det første prosjektet het “Discover & Reveal”, og handlet om å velge et tilfeldig objekt utifra en liste de ga oss (noen av tingene var stiftemaskin, te, en penn, løk, månen, vann) og så gjøre så mye research vi kunne om dette objektet. Etter det skulle vi finne et budskap og formidle dette på en passende måte. Jeg valgte løk. Og budskapet mitt var at løk kan være symbol for kjærlighet. På grunn av lagene og kjernen og alt det der. Jeg endte opp med å lage  en plakat med et utdrag fra et kjærlighetsdikt om løk, hvor jeg kuttet ut bokstavene av… løk.

Løk-vævæ1-800x565

Jeg hadde influensa mens vi jobbet med denne oppgaven, så dette var ikke akkurat mitt stolteste øyeblikk. Jeg følte meg ikke veldig inspirert, men det var en god øvelse i å prøve å finne noe interessant i tilsynelatende kjedelige og normale gjenstander. Jeg er ikke det minste fornøyd med løsningen min, men lærte mye underveis, som for nå er det viktigste. Moving on!

Den neste oppgaven var “Design Directions”, som handlet om veifinning. Vi ble utdelt hver vår forening/organisasjon, og så skulle vi lage en form for skilting som skulle vise retningen til deres organisasjon i et fiktvt lokale som de delte med andre. Jeg fikk “film society”, som jeg synes var veldig gøy å jobbe med. Jeg måtte vurdere hva slags folk som var medlem i denne klubben, hva slags ting som kunne fenge deres interesse, og unik veifinning som ikke minst kunne lede dem effektivt i riktig retning. Vi fikk velge to retninger utifra disse fire: opp trappen, ned trappen, til venstre og til høyre. Ideen min gikk ut på ta utgangspunkt i det eneste jeg visste sikkert om disse menneskene, nemlig at de var over gjennomsnittet interessert i film, og basere hele systemet på dette. Jeg fant klipp fra flere kjente filmer med ikoniske trappescener, og laget to montasjer utifra de (en for “opp trappen” og en for ned). Montasjene skulle vises på en vegg nær trappen, for å vise medlemmene dit de skulle. Her er et eksempel av hvordan det kunne vært for “opp”:

upstairs-gif-final

Denne oppgaven var jeg mer fornøyd med. Kanskje fordi jeg ikke hadde influensa da jeg bestemte meg for ideen. Lærerne likte den veldig godt, og i tilbakemeldingsskjemaet fikk jeg denne hyggelige kommentaren: “The thinking and originality with your Design Direction project is outstanding. You have accommodated risk, challenged conventional thinking with an ‘obvious solution’ brilliantly communicated. It has all the emotion, fun and dynamics required”. Hoho! Jeg kjenner jeg nesten rødmer av å skrive dette her. Men jeg må slutte å være så beskjeden! Det var forresten en annen tilbakemelding jeg fikk. “Be more vocal in Learning teams, less humble, shout a bit louder about how good you are and others can really learn from you”. Så du får ha meg unnskyldt, men jeg øver meg på å skryte litt mer av meg selv. Skal prøve å ikke bli alt for høy i hatten.

TL;DR: Ikke bland influensa med løk og kjærlighet. Mer skryt!

Comments

Jaa, merr skryt! For du e så flink, så :) Du har bare godt av å bli “pusha” til å skryte litt merr! :D

Fantastisk å lese korleis du tenkjer rundt oppgavene. Eg er superstolt av deg, ikkje gløym at du er veldig, veldig kreativ :-)

Heeeei, din SUPERDUPERFLINKING! Eg like at lærerne dine skryte så masse av deg, men eg like ennå mer at du skryte av deg sjøl og! :D

P.S. Eg har visst glemt at du har blogg… tihi!

Leave a Reply