Falmouth, 4 måneder senere.

Falmouth, 4 måneder senere.

Jaah. Så. Ehm. Sist jeg skrev noe her var jeg på vei hjem fra interrail. Så var jeg hjemme i ca. to måneder, så reiste jeg til England den 18. September. Det kjennes ut som jeg har vært her i evigheter, men samtidig har alt gått veldig fort. Om en måned er jeg tilbake i Norge på juleferie. Det gleder jeg meg kjempemye til, selv om jeg stortrives her.

Jeg hadde vel egentlig tenkt å skrive blogg om hva som skjer her borte litt oftere. Men jeg ville designe ferdig nettsiden først. Mangler fremdeles innhold på portfolio-sidene. Det kommer kanskje i løpet av jula. Bedre sent enn aldri! Uansett. Dette blir nok en slags oppsummering av de to siste månedene, så kan fort bli langt – men det er my bilder (sier læreren i meg)! Skal prøve å lage noen flere, normal-lenge innlegg fremover.

01-fly-800x598
Utsikten på vei til England, og London/Heathrow ovenfra :)

Bosituasjonen
Over alle forventninger. Jeg bor i en helt ny studentbolig (bygget i år) rett ved togstasjonen landsbyen Penryn. Rommet mitt er stort (jeg var heldig, var tidlig ute og fikk et av de største rommene), og jeg har eget bad og dusj. De som jobber på accommodation-kontoret her er kjempehyggelige og hjelpsomme. Men aller mest fornøyd er jeg med de jeg deler leiligheten (kjøkken/stue) med. Vi er 3 jenter og 4 gutter fra en god blanding studieretninger. Jeg og en av guttene går på grafisk design, en annen studerer film, to studerer fornybar energi, ei studerer kunst og ei studerer illustrasjon. Vi kommer veldig godt overens, så det er lett å føle seg hjemme her. Det er liksom mer enn at vi er høflige og snille mot hverandre, vi er blitt gode venner. Noen av oss har begynt å legge planer om å bo sammen neste år også :)

02-rom-800x374
Sånn (venstre) så rommet mitt ut første kvelden. Og sånn (høyre) så rommet mitt ut andre kvelden… og tredje, og fjerde, og…  alt for lenge. Det var så travelt i starten, så jeg pakket ikke skikkelig ut på en måned… Nå er rommet mitt mye finere! Ryddigere og jeg har pyntet litt, fått ting på veggene og sånn. Skal legge ut noen bilder av det snart :)

Studiene
So far, so good. Jeg gjorde mye research om kurset før jeg kom hit, og så langt har de virkelig holdt det de lovet! Frem til nå har vi hatt mye fokus på designprosessen, research, hvordan komme opp med gode ideer og sånn. Veldig spennenede og veldig lærerikt. Selv om jeg elsker det vil holder på med har jeg ikke vært særlig fornøyd med mine egne løsninger ennå. Jeg er litt selvkritisk, men vet at jeg kan bedre, og det er jo på en måte motiverende. Vi har hatt 3-4 oppgaver sålangt, eller holder på med den fjerde, og jeg føler at jeg er litt mer på rett spor nå. I tillegg skal vi skrive et essay om en valgfri designer som skal inn om mindre enn to uker. Så jeg bør nok kanskje begynne på det… i går. (Det er bare 1200 ord da, men det må jo være 1200 gode ord!) Kanskje det var derfor jeg fant ut at jeg skulle gjenopplive bloggen akkurat nå :)

IMG_2998-800x510
Finn foreleseren! Hver tirsdag har vi forelesning om grafisk design-historie med den mest eksentriske foreleseren jeg har møtt. Han er flink og morsom, og faget er spennende, så det blir vel ikke bedre?

Location
Grafisk Design-kurset holder til på campus i Falmouth, en litt større by (sentrum er ca. Sandnes-størrelse), mindre enn 10 minutter unna Penryn med tog. Jeg tar toget gratis til og fra skolen hver dag, fordi de som driver boligene her ga oss som “pendler” mellom  Penryn og Falmouth graits togpass. Jeg hadde tenkt å kjøpe sykkel her borte, men så langt har jeg ikke hatt bruk for det. Toget er rett og slett kjempepraktisk, og vi kan og leie gratis sykler herfra hvis jeg skulle få en intens trang til å sykle en tur. Kanskje hvis vi leier privat neste år og bor et helt annet sted at jeg kjøper en sykkel da. Cornwall er fylket Falmouth ligger i, og det er en kjempefin del av landet! Fine strender, hyggelige folk og fint vær (de klager over regnet her, men det er ingenting i forhold til Stavanger. Det er noen byger innimellom, men jeg har skaffet meg en kjempefin allværsjakke som gjør det veldig overkommelig :))

IMG_2907
Mange hus her er kjempesøte (fra utsiden ihvertfall).

Høydepunkt så langt
1. Velkomstuken for alle de internasjonale studentene. Ble kjent med folk fra både Sveits, Tyskland, Romania, USA og Slovaia. Prøvde surfing for første gang i mitt liv. Slitsomt men veldig gøy!

2. ASDA. Store store store matbutikken med klær og ting og alt. Ganske likt coop obs bare større og billigere. Det har blitt noen turer dit etterhvert. Det er litt mindre spennende nå enn i starten, men fremdeles ganske gøy. ASDA er åpent 24 timer i døgnet, så da kan man gjøre storhandling midt på natta om man vil. Her måtte vi låne med oss en handlevogn hjem for vi hadde alt for mye å bære.

03-ASDA-a-800x598

3. Den første turen inn til Falmouth. Det var ganske perfekt. Jeg nevnte at de som driver boligene her er kjempekoselige? Vel, dette var et av tilfellene der de var ekstra hyggelige. Det var en av de første dagene våre her, og vi gikk innom kontoret for å spørre om bussen til Falmouth, hvor busstoppet var og sånn. Men så var han ene akkurat ferdig på jobb da, så fikk vi sitte på med han til byen, og fikk en liten guidet tur på veien. Så gikk vi (jeg, Arnbjørg, Martyna og Carolina (Martyna er hun helt til venstre på bilder – hun er en av jentene jeg bor med!) til havna, gjennom byen og spiste fish & chips på en koselig restaurant med utelys :))

04-Falmouth-800x632

4. Å få internett i leiligheten etter 3-4 uker uten. På en måte er jeg glad for at vi ikke hadde nett den første måneden. Det var såklart irriterende og upraktisk av og til, men jeg tror og at det gjorde at jeg ble bedre kjent med de jeg bor med. Det var liksom ikke vits i å vær alene på rommet og sitte på dataen når vi ikke hadde nett uansett, så vi tilbragte mye tid sammen i allrommet. Det tror jeg hadde litt å si. Men så skal det sies at det var veldig herlig å endelig få nett og kunne snakke med de hjemme på skype og være litt mer oppdatert på hva som skjer i verden!

4. “Spontantur” til London. Foreleseren vår fortalte oss om en designkonferanse (TYPO London) som skulle være rundt den 20. oktober. Jeg hadde lyst, men ville ikke akkurat dra alene. Trodde ikke jeg kjente noen som ville dra. Men så spurte en av de jeg har hatt mest kontakt med i klassen om jeg ville være med. Det ville jeg. Så da kjørte vi opp dit tre av oss en torsdag kveld, dro på konferanse fredagen og lørdagen, og kjørte tilbake til Falmouth søndagen. Vi bodde i huset til han ene et lite stykke utenfor London, og tok toget inn til sentrum om morgenen. Det var mange inspirerende og flinke foredragsholdere på konferansen, og det var en fin tur. Jeg er glad jeg dro :)

IMG_2986-800x479

5. Å gå tur til stranden, spise is og pommes frites og spille strandvolleyball – i slutten av oktober!

06-strand-800x374
07-strand-800x374
IMG_2925-800x600

6. Carepackage hjemmefra med norsk sjokolade, piffikrydder, TRØNDERFÅR!! og koselige hilsener fra mamma og søstre. Det var som en egen liten julaften her borte :)

IMG_3037-800x544

7. Bonfire night/Guy Fawkes’ Night, 5. November. Fyrverkerifremvisning i kulden, veldig koselig. Hun som ikke er meg eller Arnbjørg på bildene heter Veronika og kommer fra Slovakia. Vi møtte henne under den internasjonale velkomstuken og har holdt kontakten siden da. Veldig koselig :)

Bonfire-night-800x533

IMG_3128-768x1024

IMG_3096-800x600

IMG_3120-800x800

8. City of Lights i Truro (nærmeste “store” byen), som var i forgårs, onsdag. Det var en lysparade gjennom gatene (nesten som 17. mai-tog! det var til og med ett korps, og sekkepiper!), og folk og unger hadde mange slags forskjellige lanterner og sånn som de gikk med. Det var markering av at de tente julelysene i byen. Glad jeg fikk det med meg, skikkelig koselig julestemning!

IMG_9011-800x505

IMG_9005-800x533

IMG_9040-682x1024

IMG_9028-682x1024

9. Utallige koselige kvelder i leiligheten med matlaging, baking, film, milkshake, og god stemning! Jeg sitter og skriver ferdig dette innlegget nå, halv tre natt til lørdag. Vi så nettopp 101 Dalmantinere etter å ha spist en god felles middag tidligere i kveld… Fornuftig ungdom! :)

IMG_2899-768x1024
Enchiladaskveld!

08-milkshake-800x374
Milkshakekveld!

Så, for å oppsummere: Jeg bor i England nå og studerer grafisk design det er gøy og jeg elsker leiligheten jeg bor i. Poeng til deg som gadd å bla helt ned til slutten her. Tommel opp. Godnatt!

4 thoughts on “Falmouth, 4 måneder senere.”

  1. Du og du så koselig det var å lese og sjå bilder frå studielivet ditt. Eg blir heilt rørt og glad på dine vegne! Heldigvis er det ikkje så veldig lenge til du kjem på juleferie. Gledar meg til neste innlegg :-) Kos deg masse, klem frå mamma.

  2. Sa kjekt a se hvordan du har det Ragnhild! Det ser helt supert ut! Det bringer tilbake masse gode England-minner :-)

  3. Så kjekt å lese at du får gjort så mange spennende ting! Blir skikkelig misunnelig :) Også så fine bilder du tar! Glede meg masse til å se deg igjen:D God eksamensperiode!

Leave a Comment