Jeg kom akkurat på at jeg har en hjemmeside med blogg. Kanskje jeg skal begynne å… bruke den? Hm. Jeg snakker jo litt til meg selv innimellom, så da kan jeg like gjerne skrive litt til meg selv her. Og kanskje noen få individer som har vært så heldige å forville seg inn hit. Velkommen.

For to uker siden ble jeg ferdig med første semester av bachelorgraden min i Grafisk Design fra Falmouth University. Forresten, University College Falmouth har fått full universitets-status og heter nå Falmouth University. Med den herlige forkortelsen “FU”. Tilbake til saken.

La meg mimre litt om semesteret som er gått. Jeg synes det var litt vanskelig i starten med så mye nytt å ta inn, men kom bedre inn i det etterhvert. Vi er over 100 folk i klassen, og i begynnelsen var det ikke så enkelt å finne ut hvor jeg hørte til i mengden, siden jeg kom fra en klasse på 30 (og i medietimene var vi bare 14-15 stk det siste året). Men det har komt seg veldig, spesielt etter jul. Jeg har blitt godt kjent med et par jenter som jeg trives sammen med, og blir stadig kjent med flere.

IMG_4271-800x452
Bilde av en hane jeg så en gang, men som overhodet ikke har noe med noe som helst å gjøre. Fordi hvorfor ikke.

I juleferien hadde jeg en del skyldfølelse fordi jeg følte jeg ikke gjorde det meste utav tiden min her. Derfor hadde jeg som nyttårsfortsett å sitte i studio lenge hver dag, istedenfor å gå hjem og prøve å vær produktiv i et miljø hvor det er alt for lett å bli distrahert. Etter bare noen uker har jeg innsett at dette er garantert den beste måten å jobbe på for meg. Ideene kommer mer naturlig når jeg sitter rundt folk som også jobber, og man kan snakke sammen for å raskt finne ut hva som funker og ikke. Jeg har og begynt å sitte i studio de dagene vi ikke har noe på timeplanen. Da er det mange færre folk tilstede, noe som er veldig greit innimellom.

Jeg gikk gjennom det første semesteret med en varierende grad selvsikkerhet og tro på meg selv/fremtiden/menneskeheten. Men så fikk jeg karakterene for dette semesteret, og så godt so all bekymring forduftet. Jeg er flink, jo! Så nå skal jeg skryte litt av meg selv! Fordi jeg kan. Og litt fordi jeg sa til mamma for to uker siden at jeg skulle vise hva jeg har lagd og sånn, men ikke har gjort det ennå. Heh, unnskyld mamma, men nå kan du kose deg!

Vi har hatt 2 moduler dette semesteret, Design Process som teller 20 credits (studiepoeng?), og A Word in Your Eye som teller 40. Vi hadde to prosjekter som ble vurdert under Design Process, og to prosjekter + et essay under A Word in Your Eye. Karaktersystemet her krever kanskje litt forklaring.

Karakterskala-Falmouth1

First er den beste karakteren man kan få, og den får man hvis man ligger mellom 70–100%. 2.1 er nest best = 60–69%. 2.2 hvis man har 50–59%. Third er laveste ståkarakter, fra 40–49%. Fail blir det hvis man ligger under 40%.

Jeg fikk 69% på begge modulene, altså 2.1. Når jeg hørte 69% tenkte jeg at det var jo “greit nok”, for karaktersystemet hadde ikke sunket helt inn ennå. Men da jeg innså at det kun var 1% under høyeste karakter ble jeg veldig positivt overrasket! For Design Process var det mye bedre enn jeg hadde trodd, mens med A Word in Your Eye følte jeg at jeg hadde gjort det bedre og fortjente eg rimelig god karakter. På essayet fikk jeg faktisk First (80%!), som var langt over noe jeg turte å forestille meg engang. Så jeg er veldig, veldig fornøyd.

Det er alltid gøy å få bekreftelse på at hardt arbeid er verdt det, men det som er aller best er å se hvordan man kan forbedre seg. Det er jo derfor jeg er her. Når jeg får tilbakemelding på ting, enten det er bra eller dårlig, blir jeg motivert til å fortsette å gjøre mitt beste, ta til meg kritikk og forhåpentligvis gjøre det enda bedre på de neste prosjektene.

Jeg tenkte å utdype mer om oppgavene vi hadde for de to modulene og vise hva jeg har lagd (bilder! fotografier! piksler!), men har bablet mer enn nok allerede. Så hvis noen mot formodning skulle ha lyst å se hva jeg gjorde for Discover & Reveal kan de gjøre det her, og for A Word In Your Eye her.

TL;DR: Jeg har fullført ett semester på Grafisk Design, og skryter av hvor flink jeg har vært.

Comments

SÅ FLINK DU ER! :D Har du laget den oversikten over karakterene? Elsker den, for jeg husker aldri hva som er hvilken karakter, så den ligger nå lagret på skrivebordet mitt under “ragnhilds karakterskala”! Herlig. Hihi ^^

Wihi, takk begge to! Ja, jeg lagde den karakteroversikten, hehe. Følte det systemet her krever litt ekstra forklaring! :)

Leave a Reply