Pannekakemandag!

Pannekakemandag!

Det er ikke mye som kan få meg til å sprette lykkelig ut av sengen klokken 7 en madag morgen. Spesielt når jeg ikke sovnet før klokken 4 natten før. Men jeg har nylig innført en supergenial tradisjon for å få en garantert god start på en ny uke: pannekakefrokost på mandager!

IMG_9538-800x532

Oppskriften er basert på alle de man finner ved å google “banana pancakes” eller “bananpannekaker” om du vil. Jeg lager denne røren helt til meg selv og spiser gladelig opp alt alene, så det regnes vel som en porsjon. Det blir ca. 6 små pannekaker av røren (lappe-størrelse, ikke sånn flate store. Disse er mer som luftige amerikanske pannekaker.)

Ingredienser1-800x533

Hemmelige ingredienser:
1 “godt moden” banan – jo brunere jo bedre, for da er den myk og søt inni. Hvis bananen din ser uappetittelig ut, er det et bra tegn!
1 Egg  (kun hviten)
Ca 50g mel – jeg brukte “wholemeal bread flour”, hmh. Det er litt grovt, lignende sammalt hvetemel kanskje. Brunt mel = sunt og godt! Woho!
1 dl melk – skummet melk i mitt tilfelle, men ta det du har.
1/2 ts bakepulver
En klype salt
Ekstrapoeng for kanel i røren. Det er superdupergodt. Jeg tror og en liten dæsj kardemomme hadde vært fantastisk, men jeg har bare hele frø (ikke malt), og jeg gadd ikke finne fram morteren denne gangen.

Se! Ingenting sukker! Og grovt mel! Og de blir søte og gode likevel, på grunn av vår gode venn bananen. Nei og nei så sunt!

Brukermanual:
1. Bland tørre ingredienser (mel, bakepulver, salt, kanel).
2. Ha i de våte tingene (melk og eggehvite) og bland.
3. Mos i bananen med en gaffel til slutt.
4. La stå og trekke i 10-15 min. Eller hvis du lager disse en madag morgen, stryk det og bare stek med en gang. De blir gode uansett!
5. Stek i en panne med litt smør/olje i, eller ingenting hvis du har teflon. Jeg bruker 2 ss røre til hver pannekake. Snu når de får bobler på den ene siden (ca 2 min).

IMG_9528-800x533
IMG_9534-800x533
IMG_9536-800x533

Nytes med hva enn du liker aller best å ha på pannekakene dine. Jeg liker syltetøy, spesielt bringebær. Men la oss ikke glemme vår alles trofaste venn Nutella. Eller Nugatti for de som har det. Det er viktig å skape litt balanse i universet, og veie opp for sukkerfri røre og grovt mel med litt sjokoladepålegg. Du  ha en med Nutella på til dessert. Tro meg. Hvis ikke kan du bare gå vekk.

Nå skal jeg legge meg tidlig, siden jeg sov tre timer i natt. Men det gjor ingenting, for jeg hadde pannekaker til frokost. Godnatt!

TL;DR: Pannekaker. Nutella. Spis det.

2 thoughts on “Pannekakemandag!”

  1. nomnom! Herrejesus, så flink du e! :D Eg elske at du ga melet ditt ein personlighet<3 Hahah :D

Leave a Comment